Pagina 1 van 1

zuid Engeland

BerichtGeplaatst: 18 Mei 2013, 10:26
door matthijs1975
Hoi Mensen,

Wij gaan deze zomer met onze Karsten 350 naar zuid Engeland. We willen beginnen met een paar dagen Londen en dan doortrekken langs de zuidkust, richting Cornwall.
Hebben jullie nog tips, truuks, aandachtspunten, mooie campings en/of bestemmingen, voor kamperen met een Karsten tent in Zuid Engeland? ;)
mvg. Matthijs

Re: zuid Engeland

BerichtGeplaatst: 23 Mei 2013, 12:56
door Karsten Tenten B.V.
Alvast een mooie vakantie gewenst! Neem eens een kijkje op de website van onze Engelse dealer. Wellicht kun je daar wat tips vinden, of wie weet Engelse Karsten Tenten fans ontmoeten :) .

Re: zuid Engeland

BerichtGeplaatst: 09 Sep 2014, 13:20
door jkmm
Faringdon P1070651.jpg
Beste mensen,

Gelijk maar een grote bekentenis doen: de Karsten tent bleef deze zomervakantie thuis op zolder, dus of dit bericht toch op het forum mag?
Mogen we alles, dat onder Londen ligt, Zuid Engeland noemen?

Onze drie dames zijn namelijk nog nooit in Engeland geweest.
Daar willen (meer iets van moeten, is het eigenlijk!!) ze, tijdens de zomer van 2014, naar toe. Hoofddoel van de reis, is het volgen van een weekje zomerschool in Ipswich.
Dat is een stad, niet ver vanaf havenplaats Harwich, waar de Ferry aanmeert. Deze zomerschool in week 33 is bedoeld, om beter te leren cello/vioolspelen. Omdat de instrumenten meegaan èn omdat de meiden flink kleding willen scoren tijdens hun stedentrips, wordt als onderdak her en der een hotel uitgekozen. Kampeerspullen gaan derhalve niet mee, er zal zeker op de terugweg niet genoeg plek voor zijn. Een andere reden is, we zijn nogal benauwd om relatief kostbare instrumenten, in een tent op een vreemde camping achter te moeten laten.

Al snel blijkt het hotelleven op het saaie af te zijn. Natuurlijk, je hebt een eigen douche en toilet, 's morgens een piekfijn ontbijt en als je nog iets wenst, kan de receptie daar op inspringen. De enige keer dat we blij waren met een warme hotelkamer met TV, was toen het anderhalve dag het weer was, waarvoor we gewaarschuwd waren. Ga toch niet naar Engeland! , hadden kennissen gezegd. Engeland = regenland. Anderhalve dag regen op drie weken vakantie, is geen slechte score. Beter dan de laatste weken vakantieperiode in Nederland.

Het was tevens een kennismaking, met alles wat het land biedt.
Aardige mensen, prachtige unieversietijdssteden met een oude kern, mooie landschappen, toch nog behoorlijke hoogteverschillen en de vele bochten die het rijden aantrekkelijk maken. Al zit je de eerste drie dagen als groentje wel met verkrampte handen aan het stuurwiel. Linksaf slaan? Blijf je weg langs de stoeprand volgen en kijk naar rechts voordat je beweegt. Rechtsaf, dan steek je de straat over. Een rare gewaarwording, maar na een week wordt het normaal en maken we vakantieplannen om in 2015 te gaan kamperen in Engeland. Het is er zo goed bevallen. Van het najaar/winter, starten we met onderzoek naar Engelse campings die ons wel wat lijken. De stedentrips zijn achter de rug, volgende keer graag een kijkje op het plattelandsleven in plaats van zere handen van shoppingbags dragen. Met de Karsten achterop de tentdrager!

Re: zuid Engeland

BerichtGeplaatst: 25 Sep 2014, 13:23
door jkmm
Cornwall mag nog een stukje zuidelijker liggen dan dit eilandje met de plaatsnaam Southwell (of heet het toch anders?), het is er toch prachtig. Wat je op de foto hier onder ziet, is te zien als je vanaf het eiland naar het vaste land kijkt.
Het klimaat daar is mild, natuurlijk wel een beetje winderig. Wij bezochten het, vanuit ons verblijf in de stad Dorchester.
Gelukkig hadden we steeds goed weer en konden daardoor veel buiten zijn. Ontbijten in het hotel met bacon, poached eggs, baked beans and saucages, liters thee met melk en veel Kellog's in de darmen. Daarna: Weg van die hotelkamer!! Veel lopen en oude dingen bekijken. In Engeland doen ze iets niet zo snel weg. Zo valt er genoeg cultuur op leeftijd te zien.
De buitenlucht maakt hongerig. Als de maag liet weten dat het etenstijd was, gingen we de eerste week elke dag naar een restaurant voor lunch en diner. Dat werd steeds minder, daarna uit noodzaak gereduceerd tot 1X per dag.
Nooit gedacht, dat dit je neus uit kan komen. Op die momenten ga je toch verlangen naar het geklungel voor je tent, op een grasveld waar je met je brander probeert een éénpansmaaltijd te voorschijn te toveren. Al is het soms onder een paraplu!