Camping la Grappe d'Or

Verhalen en tips over buitenlandse campings

Camping la Grappe d'Or

Berichtdoor jkmm » 25 Aug 2012, 21:48

Meursault_DSC1027.jpg
Je zomervakantie begint in Nederland met mooi weer. Dat is aangenaam. Een dag later tikt de regen zachtjes op het tentdoek. Kan gebeuren. Af en toe is het droog. De dag daarop regent het een stuk meer. Kijkend op internet naar de weersvoorspellingen wordt het niks voor tentkampeerdeers de komende 14 dagen in Nederland. Wat doe je dan, als je behoefte hebt aan zonneschijn? We oriënteren naar de dichtstbij zijnde plek met stabiel weer. Net als half Nederland ga je op dat moment naar het land van Marianne.
Dat land is grooOOOOT maar dat zullen de meesten van de lezers wel weten.
We rijden de route soleil af tot de weersvoorspelling aangeeft dat we ver genoeg van huis zijn. Op camping La Grappe d´Or is nog plek op de hoogste van de vier verschillende, trapsgewijze velden. Een kampeergelegenheid met Dijon als bekendste grote stad in de omgeving. Het is een echte doorreis camping gezien het aantal mensen dat maar één overnachting doet en dan weer verdwijnt, meestal naar het zuiden van Frankrijk tot Spanje aan toe. Wij blijven er 5 overnachtingen. De kinderen zijn niet van de trampoline af te slaan, anders liggen ze wel in het zwembad onder toeziend oog van de strenge badmeester. Uit eten kan je ook op de camping. Met vriendelijke bediening. Die mensen beheren ook de kampwinkel. Wel alles in het frans of 7 woorden engels uitgelegd gekregen. Net als bij de receptie, maar daar kan je ook een Nederlandse treffen. Het sanitair is deels oud, maar wel schoon. De douches zijn goed genoeg. Even wennen is zitten zonder WC bril onder je kadetten!
Altijd nog beter dan het typisch franse hurktoilet dat we onderweg nog zagen. Genoeg te doen in de buurt, zeker als je van druiven houdt.
Veel beestjes op de camping. Gelukkig van de leuke soorten. Vooral de salamanders zijn niet zo alledaags voor ons Nederlanders. Kaas- en wijnliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het dorp. Wij gingen naar een ouderwetse mosterdfabriek van Edmond Fallot, zéér de moeite waard. Wij vonden de mensen behulpzaam en vriendelijk, als je maar een beetje probeert hun taal te spreken.

Heel veel bekijks gehad met de Karsten tent. Vooral door een stel Engelsen, die kregen ogen als theeschoteltjes toen we ventielen er uit draaiden.
Bijlagen
Meursault_DSC1047.jpg
Meursault_DSC1028.jpg
Leuk kamperen, kun je ook aan anderen leren.
Gebruikers-avatar
jkmm
 
Berichten: 214
Geregistreerd: 28 Mei 2012, 22:37
Woonplaats: Bollenstreek

Terug naar Campings buitenland

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten

cron