Alpencamping Nenzing ervaring (Oostenrijk)

Verhalen en tips over buitenlandse campings

Alpencamping Nenzing ervaring (Oostenrijk)

Berichtdoor VIPkarstenfan » 16 Jul 2010, 17:59

Alpencamping Nenzing ervaring.
Aangekomen in juli 2010 op de camping Nenzing gelegen in het Voralgebergte Oostenrijk.
Inchecken bij de receptie worden we niet zo heel erg aardig ontvangen ‘’de kinderen noemden haar later de jonge heks’’. Geen welkom geen goede reis gehad etc. alleen heel zakelijk dit invullen hier tekenen. Ook was er geen enkele beschrijving van de camping lees handleiding!

Joseph de eigenaar is een aardige man die zijn best doet om alles netjes te laten verlopen. Hij ging ons voor naar onze campingplaats. In ons geval een mooie plek op de hoek van de camping met relatief veel privacy vergeleken met de rest van de gasten.
Gezien het mooie weer had deze plaats ook wat natuurlijke schaduw.

Het sanitair is netjes en leuk aangekleed.

Tot zover de positieve zaken nu de negatieve dit is voor ons ook een reden om niet meer zo snel terug te keren naar deze camping.

Gastvrijheid:
De behandeling van de gasten is ronduit brutaal en absoluut niet gastvrij. Je wordt compleet genegeerd bij de receptie. Alles op deze camping draait om snel geld verdienen. Gelijk volgt een waarschuwing voor een ieder die naar deze camping vertrekt: MAAK EEN FOTO VAN DE ELEKTRISIETEIT METER neem de kw/u stand op!!! Tijdens ons verblijf hebben diverse gasten exorbitante hoge elektra rekeningen moeten betalen, tussen de 350 en 1200 euro? Wij gebruikten gemiddeld 3 kwu per dag (koelbox en twee spaarlampen) ook hier kun je vraagtekens bij zetten.

Voor de kinderen:
Er is een zwembad groot ongeveer 12 X 4.50 meter. Het is wel een mooi zwembad binnenbad is aansluiten met het buitenbad maar is erg klein ongeveer 4 x 3 meter. Eigenlijk mag het de naam zwembad niet dragen afkoelingsbad voor het gehele zwembad is een betere naam. Speeltuin voor de kleintjes ligt heel onlogisch boven op de camping. De speeltuin is niet groot. Niet vergeten het is een terrassen - camping het hoogteverschil is al gauw meer dan 30 meter. Je kinderen kunnen daar niet zelfstandig spelen. Beter was geweest de speelplaats beneden te maken dit kost echter weer staplaatsen. Speeltuin: schommel , tafeltennistafel, glijbaan incl. een kleine tokkelbaan. Het indianendorp ook deze ligt eigenlijk een beetje buiten de camping op een heuvel en wederom veel omhoog lopen. Wel was er een grote trampoline + luchtkussen.
Voetbalveld ligt ook buiten de camping op 10min loopafstand en ja ook weer omhoog /omlaag.
De campingwinkel is erg klein en ruim 2 X zo duur als de supermarkt maar voor noodgevallen prima te doen. Campinggas fles van 2kg wisselen kost je 27.50 euro.

De plaatsen:
Klein en dan bedoel ik ook klein zelfs met een Karsten van 350 is het passen en meten. Er stonden een aantal kleine DW maar dan met de kont in de caravan en de snuit in een andere caravan. Echter `wij als ex de waard kampeerders hebben geen Albatros of vergrote Zilvermeeuw gezien gaat ook niet passen. ‘’misschien op een a twee plekken mogelijk’’ Wij hadden met onze 325 en 240 minder moeite maar dit komt omdat we in een hoekje pasten. Je staat op deze camping ERG dicht op elkaars lip, geen enkele privacy. Camping Nenzing is volgebouwd met zoveel mogelijk plaatsen in zo’n klein mogelijke ruimte. De plaatsen zijn niet groter dan 40 a 80 vierkante meter. De meeste plaatsen zijn 60 a 70 meter. Enkele plaatsen ongeveer 100 meter. Let op met je luifel als je op een plek staat op het terras. Er moeten altijd caravans langs kunnen gaat dit niet dan moet je alles afbreken. Veel mensen gesproken die meerdere malen alles moesten verplaatsen.
weinig plaatsen hebben schaduw, zorg voor een tarp of neem de combiluifel mee, wat een fantastische meerwaarde voor onze tent. Erg veel lol aangehad zullen maar zeggen.

We hadden het over geld verdienen door de eigenaren:
Als je 26 euro moet betalen voor een kliminstructie /bergsportdag voor de kinderen dan verwacht je niet dat je kinderen zelf moet zekeren! Dit omdat er op 18 personen maar EEN instructeur was geregeld. Wij als bergsporters vinden dit erg onverantwoord ook al kunnen onze kinderen zelf zekeren en voorklimmen. Met de klacht richting de receptie en er wordt een beetje lacherig over gedaan. Met de wetenschap dat er een dode per dag valt in de bergen. Maar goed dat is onze persoonlijke mening. Ook moet je er zelf heenrijden toch 45 min enkele reis.
ADVIES: vraag voor dat je iets boekt wat het kost en hoe gaat de reis er naar toe. In het boventaande geval vraag hoeveel instructeurs er meegaan / hoe staat het met het klimmateriaal. De groep moest zelfs continu materiaal wisselen dit doet de veiligheid wederom niet goed.

In de broodwinkel hebben we zelfs hetzelfde brood 10 cent zien stijgen in prijs binnen een dag!

Je betaald internet WiFi 6 euro per 3 uur niet erg als je maar wel binnen het bereik valt niet dus, elke keer valt het bereik weg. Geen ramp hoor maar toch je bied een service aan dan moet hij wel werken toch of zie ik dit verkeerd.

Tijdens ons verblijf werd de camping compleet volgebouwd elk stukje gras was verhuurd zodat je geen enkele bewegingsruimte meer had. Op een stukje van 5 x 3 meter was nog wel plaats voor een tent volgens Joseph? Dit was naast onze tent, er was inderdaad een rode lijn getekend als je daar overheen gaat dien je je spullen te verplaatsen..
Met veel gasten wordt enorm gesold mensen die een reservatie hadden gemaakt moesten in opdracht van de heer Joseph 2 x verplaatsen. Je verzint het niet , maar het is echt waar.
Gewoonweg schandalig allemaal en je kunt klagen wat je wilt maar je krijgt geen gehoor. Dat deze camping gemiddeld een 9 krijgt van diverse organisaties is ons en vele met ons een compleet raadsel. Of het zou moeten zijn dat de eigenaren in de organisatie zitten die cijfers geven. Helaas kunnen we dit nu niet hard maken. Nader onderzoek volgt.

Waarom dan toch deze camping?
Als je de camping gebruikt als uitval basis voor je bergwandelingen / klettersteigen / etc. En geen last hebt van claustrofobie, je het niet erg vindt als de buren 1 ½ meter van je tent naar binnen kunnen kijken. Je het lopen naar de speeltuin, voetbalveld niet erg vindt. Je wilt zwemmen in een overmaatse badkuip al is die nog zo mooi.

Waarom niet?
Tja, laat een ieder zijn conclusies trekken. Van ons en vele andere gasten komen we niet verder dan een reëel cijfer 5. En we zullen dus niet meer zo snel terugkeren naar camping Nenzing. Wij kamperen ons hele leven maar dit hadden we nog nooit meegemaakt.

Als we gaan cijferen:
Plaatsen ‘’grote van de plek’’: 5
Sanitair: 8
Speelmogelijkheden: 8
Plekken om te spelen ‘’lees waar’’: 4
Netheid camping: 7
Gastvrijheid: 2
Zwembad: 5
Ligging camping: 8
Animatie: 6

Een harde recensie wij denken van niet we zijn nog erg lief. Ondanks de mooie staplaats die we hebben gehad. Ieder zijn camping, ieder zijn lol zullen we mee afsluiten.
camping Nenzing foto A1.jpg
Alpencamping Nenzing
Bijlagen
camping Nenzing foto A2.jpg
Alpencamping Nenzing A2
VIPkarstenfan
 
Berichten: 102
Geregistreerd: 13 Nov 2009, 15:25

Re: Alpencamping ervaring Nenzing (Oostenrijk)

Berichtdoor Johan » 11 Aug 2010, 23:29

Wij dachten de enige te zijn met een slechte ervaring op deze :twisted: top camping :twisted: Ook wij zijn er geweest enkele jaren geleden.

De camping bestaat veel uit vaste gasten die elk jaar weer terug komen denk ik??? Alle ''losse'' komen maar een keer en nooit meer.

Bij de buurtjes (caravan met voortent) moest twee keer de voortent afgebroken worden anders kon de eigenaar er niet langs.

compleet waardeloos deze camping, mooie omgeving dat wel en de rest is al gezegt door karstenadmin.
Johan
 
Berichten: 25
Geregistreerd: 02 Jan 2010, 14:46


Terug naar Campings buitenland

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron