Camping Soleil de Crécy, Frankrijk

Verhalen en tips over buitenlandse campings

Camping Soleil de Crécy, Frankrijk

Berichtdoor jkmm » 09 Dec 2017, 13:24

Het is een leuke camping. Vooraan begint het met de receptie, restaurantje, openluchtzwembad, stacaravans, een verhard gedeelte met heggen er tussen voor caravans en daarachter over de hele breedte van de camping een echt tentenveld, zonder enige afbakening. Je moet zelf een beetje schipperen met de ruimte, afhankelijk van het aantal kampeerders. 1/3 van het hele kampeerterrein is bestemd voor hondenbezitters. Een bordje langs de kant geeft dit aan, geen scheidingslijn of wat dan ook. Wij hadden behoorlijk vroeg zomervakantie in 2017 en daardoor alle vrijheid hier qua ruimte. De twee en een halve week dat we er stonden, zijn er weinig andere families geweest. Net genoeg om je niet eenzaam te voelen. Kamperende honden waren op dit moment nog zeldzamer! Een enkele dag waren we de enige bewoners van het hondenveld, waardoor we zonder een ander te storen minstens 200 vierkante meter in konden nemen. Dus: volop ruimte om de tent, een behaaglijke plek voor de stoelen en tafel tijdens het ontbijt en een ruime parkeerplek voor de auto en bagagewagen. Alles bij elkaar heel veel plek.

En dan niet omdat het een matige camping zou zijn. Toch zijn er een paar dingetjes die minder prettig zijn. Het veld zelf is nogal hobbelig doordat er veel stukken zijn waar de zachtere soort ondergrond ingezakt is. Dus: Flinke lengtesporen over het veld. Alsof er een zware trekker een paar keer heen en weer is gereden. Gras groeit er ook bijna niet, allerlei groen onkruid heeft de plek ingenomen. Op zich niks mis mee. Na een fikse regenbui zakt het water snel weg in de bodem. De haringen timmer je makkelijk de grond in. Verderop staat la Collégiale Notre-Dame-de-l'Assomption à Crécy-la- Chapelle, de kerk met daarachter een prachtig strak en glad grasveld. Het zou als voorbeeld voor het campingterrein kunnen dienen. Nou ja, misschien gaan ze er eens wat aan doen bij Soleil de Crécy.
Andere nadelen zijn: het binnendringende daglicht in de was/wc ruimte, is (te) spaarzaam. Het afwaswater is lauw. Afwassen deden we wat later op de avond, als het kunstlicht aanging. Soms trof je het, in de stank van de naburige wc’s te staan. Alles in het gebouw werd uitstekend bijgehouden door ijverige Poolse dames en bleef doorlopend open. Urinoirs trekken automatisch door. De WC’s waren altijd netjes. Wel zelf een rolletje meenemen. De douches bedien je met een drukknop, genoeg water dat er uit komt en op een redelijk aangename temperatuur. Rondom het zwembad wordt alles elke ochtend vroeg helemaal met de hogedrukreiniger schoongespoten en de filters ververst voor een zuivere waterhuishouding. Top! Het is een gezellige badmeester uit Polen die goed Engels terug spreekt. Verstaan doet hij bijna alle Europese talen. De meeste gasten hier zijn trouwens Nederlanders. Er wordt overwegend Nederlands op deze camping gesproken, ook door het animatieteam.

Gratis Wifi. Jammer, jammer. Géén internet op de camping. Die was een week buiten werking. Door graafwerkzaamheden in een dorp verderop was een kabel beschadigd. Echt Franse toestand, net voor 14 juli staat alles qua werkzaamheden op een laag pitje. Onze tweede week daarzo deed ie het weer wel. Na een uur ingelogd te zijn, kon je opnieuw inloggen zonder problemen.
Glas en overig afval worden gescheiden opgehaald.
Stroom komt er uit kasten met meerdere aansluitingen, die op een paal een meter hoog boven het veld uitsteekt. Met ons losse kampeersnoer en haspel halen we de afstand. 20 meter kabel heb je eigenlijk als minimum nodig. In principe heeft iedere plek een eigen aansluiting. Denk aan een geschikte stekker. De “blauwe” is hier niet van toepassing.

Wij hebben ‘een Duitse kuil’ voor de ingang van onze tent. Een flinke dus. Kleinere kuilen onder de tent die soppen als het regent. Na elke bui moet je even uitkijken met in- en uitlopen van de tent tot het water weg is gezakt. Eén maal een heuse onweersbui gehad. De tarp stortte in door het vele water in korte tijd. Mooie bliksemschichten verlichtten het veld pittig. We hadden een tarp opgezet om een beetje te ontkomen aan de brandende zon. Het kan dus ontzettend warm worden, zonder dat je in Zuid-Frankrijk zit.

Wat is er te doen in deze fraaie, gevarieerde buurt van Crécy la Chapelle? Boodschappen doen bij de lokale supermarkt(en) voor typisch frans eten. Een leuke markt bezoeken in Meaux. Kijk voor de juiste dag op het infobord bij de receptie. Rijd eens door de omliggende dorpen. Bruggen, balkons en kozijnen zijn versiert met bloembakken. Het ziet er sowieso verzorgd en vrolijk uit in het hele gebied. De wegen voeren door een heuvelachtige, best wel groene omgeving. Meestal goed geplaveid. Een enkele lappendeken daargelaten. Ietsje verder van de camping verwijderd, het enorme winkelcentrum Val d'Europe Shopping Center in Marne-la-Vallée. Een comfortabele omgeving als het kampeerweer te wensen overlaat. Lees: te heet of te nat.

Culinaire aanrader volgens ons: wie van italiaans eten houdt, gaat reserveren bij Chez Angelo in het centrum. De pizza’s uit zijn houtgestookte oven hebben een flinterdunne bodem en zijn belegd met verse producten. Verrukkelijk!! Maar er is meer op de menukaart. Laat je eens verrassen. Er tegenover zit een prima bakker voor het beste stokbrood, die overdag open is.

Hoofdreden dat wij camping Soleil de Crécy boekten, kwam doordat het op gunstige afstand ligt van Disneyland Parijs. Na ongeveer twintig/vijfentwintig minuten rijden, sta je voor de entree. De nodige dagen zijn in het park doorgebracht tijdens deze zomervakantie. Een andere mogelijkheid is het bezoeken van het Parc Astérix, zo’n 35 km ten noorden van de Franse hoofdstad gelegen.
Bijlagen
IMG_8837.JPG
Leuk kamperen, kun je ook aan anderen leren.
Gebruikers-avatar
jkmm
 
Berichten: 219
Geregistreerd: 28 Mei 2012, 22:37
Woonplaats: Bollenstreek

Re: Camping Soleil de Crécy, Frankrijk

Berichtdoor jkmm » 14 Jan 2018, 20:19

In de herfstvakantie van 2017 hebben we een midweek in een stacaravan gezeten op deze camping. Is op zich prima bevallen omdat het weer een stuk frisser was dan 's zomers, anders roepen we: geef mij maar een tent!
Foto's stammen uit de zomervakantieperiode.
Bijlagen
P1080633.JPG
IMG_8989.JPG
IMG_8876.JPG
IMG_8876.JPG (45.41 KiB) 3509 keer bekeken
Leuk kamperen, kun je ook aan anderen leren.
Gebruikers-avatar
jkmm
 
Berichten: 219
Geregistreerd: 28 Mei 2012, 22:37
Woonplaats: Bollenstreek

Re: Camping Soleil de Crécy, Frankrijk

Berichtdoor jkmm » 14 Mei 2018, 14:24

Voor de derde keer op eenzelfde camping geweest. Ongelooflijk in ons gebruikelijke patroon! Komt omdat we steeds naar het Disneypark zijn geweest en dan zit je goed op deze camping.
Uhhhh, in een stacaravan, dat wel. Omdat het 's nachts nog erg koud is in mei. Het was een keer een nachttemperatuur van 4 graden Celsius. Verder rond de tien graden. In een slaapzak op zich geen probleem, niet echt comfortabel bij het doorbrengen van de avond, om over het opstaan maar te zwijgen. Misschien van de zomer de 350 uit de mottenballen trekken. Voorlopig wordt er weer gewerkt en naar school gegaan.
Leuk kamperen, kun je ook aan anderen leren.
Gebruikers-avatar
jkmm
 
Berichten: 219
Geregistreerd: 28 Mei 2012, 22:37
Woonplaats: Bollenstreek

Re: Camping Soleil de Crécy, Frankrijk

Berichtdoor Kamil » 20 Mei 2018, 10:56

Fijne tip ,dat deze camping in de buurt ligt van Disney park .
Karsten 350 + 280
Kamil
 
Berichten: 96
Geregistreerd: 27 Sep 2011, 11:05
Woonplaats: Nijlen , België


Terug naar Campings buitenland

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron