camping Adam in Bühl, Duitsland

Verhalen en tips over buitenlandse campings

camping Adam in Bühl, Duitsland

Berichtdoor jkmm » 27 Dec 2016, 13:40

Camping Adam, in Bühl

Frankrijk laten we achter ons. Alle leuke campings zijn vol in de Duitse grensstreek bij Freiburg. We geven het bijna op en overwegen naar huis te gaan, want meer noordelijker of oostelijker is het weer minder aangenaam. Nog één poging wagen we en bellen vanaf een parkeerplaats naar camping Adam. Gelukkig maar, deze camping die nog 50 km rijden is, heeft plek op een tentenveld. We komen aan bij de receptie. Zoek een plekje uit! Laad alles uit de auto en de aanhanger en die moeten na het opzetten van de tent naar de parkeerplaats buiten de camping. Oké, duidelijk. Er staan al best veel tenten op het veld. Hier en daar partytenten. Radio’s, koelkasten. Dat belooft wat!! Soms best dicht op elkaar, zonder afbakening. De mensen moeten zelf maar uitzoeken hoe het past met de tent. Hier blijkt dat goed te kunnen. Je weet dus van te voren dat je veel rekening moet houden met buren. Ach, het is zo best gezellig. Ongedwongen. Je moet vertrouwen in de medemens hebben. Het ging allemaal prima. Duitse buren hier en Nederlanders daar, Poolse buren aan de andere kant en achter ons de parkeerstrook waar ’s nachts de campers en doortrekkers staan opgesteld. Over het hele campingterrein tref je mensen aan die een vaste plek hebben. Ze vermaken zich best in de drukte ,zonder narrig te doen tegen de tijdelijke bezoekers zoals wel eens nadelig ondervonden wordt.

Wij zetten alle kampeerspullen neer, de tent wordt opgepompt met de compressor. De auto mag niet op het veld komen, zelfs met startkabels er tussen halen we lang niet de ingang van de tent. Er zit maar één ding op. Met twee maten steeksleutels verwijderen we de accu uit de auto en slepen die het veld op.
Een deur blijft voor de zekerheid open want niks werkt meer elektrisch: de centrale vergrendeling of elektrisch bediende ramen. We willen er straks met zekerheid weer in kunnen.
Accuklemmen op de polen en het oppompen kan beginnen. Het is loeiheet weer. Wat een gemak, zo’n compressor!! Je voelt behalve de zon ook wat ogen van buren in je rug branden tijdens het rijzen van de tent. We draaien ons om. Er staat zowaar een man of vijftien zich te verwonderen over een Nederlandse tent die zonder stokken wordt opgezet. Zowat zichtbare vraagtekens hangen boven hun verbaasde gezichten. Hoe?... begint onze buurman van Duitse afkomst. Ze hebben zelf een mooie Deense tunneltent. We laten hem in de slangen knijpen. 3.5 bar luchtdruk zit er in. Jong en oud staat naar het oppompen te kijken, ze vinden het prachtig zoals de tent geleidelijk van plat op de grond naar bolvorm gaat.
De accu wordt na het pompen teruggeplaatst in de auto. Alleen de klok moet gelijk worden gezet en de stand van de dagteller is verdwenen. Starten is geen probleem.

Daar staan we dan te zuchten van de warmte, de eerste dag. Het meer nodigt uit tot zwemmen. Het water is bijzonder schoon. Ze hebben zelfs een certificaat om te laten zien hoe goed de kwaliteit van hun zwemwater is. Het strandje gaat geleidelijk over in het water zodat kleine kinderen er ook leuk en veilig in het ondiepe kunnen spelen. Kleine pootjes kunnen de bodem van steentjes goed verdragen. Wij dragen de waterschoenen, die in Frankrijk onmisbaar waren. Verder is er een spannende glijbaan die de hele dag bevolkt is. Veel dagjesmensen liggen te zonnen op het gras dat dit ongeveer rondvormige meer omzoomt. Je kan als niet-campingbezoeker een kaartje kopen voor toegang tot het meer. Er wordt gretig gebruik van gemaakt. Het is het enige meer in de wijde omtrek. De parkeerplaats wordt met alternatieve plekken in het weiland naast de entree compleet vol gezet met auto’s. Toch is het dan nog steeds niet zo druk in het meer dat je weinig plek hebt. Wateroppervlakte genoeg. Onze kinderen vermaken zich prima met zwemmen, de rubberboot of op een luchtbed.

Achter het meer loopt een drukke weg langs. Een haag van bomen filtert het geluid van langsrijdend verkeer weg tot een aanvaardbaar minimum.
Rond een uur of vijf veel gerammel van bierflessen en enige rookwolken van zojuist ontstoken BBQ’s. Op de achtergrond klinkt gedempte discomuziek. Dat maakt hier niet uit, men laat elkaar vrij. Het gaat in elk geval zonder geschreeuw of gemopper. Wij eten van onze Safari chef. De boodschappen hebben we gedaan bij de Real die drie kilometer verderop is. Dit is een supermarkt waar eigenlijk zo goed als alles te koop is.
Het weekend gaat beginnen. Zo tegen de avond komen de laatste gasten met een tent het grasveld op. Fietsers met afgeladen tassen, motorrijders met handige aluminium koffers. Het zijn deze mensen die de laatste stukjes gras benutten om hun minuscule tentjes neer te zetten. Zij mogen echt hopen op goed weer, het ziet er niet regenbestendig uit. sommige tentjes zijn ontzettend klein, lijken geen enkele bewegingsvrijheid te bieden aan de bewoner. Ze komen meestal voor een enkele overnachting. Al zit iedereen op het eind van de dag erg dicht op elkaar, het is er toch knus. Onze eerste nacht verloopt best. Het is wel knap warm. Een slaapzak is niet eens nodig. De hele rij parkeerplekken op het asfalt voor de doortrekkers is ingenomen door auto’s met caravan of campers. Veel hangen met een kabel aan één van de palen om stroom te hebben.

’s Nacht gaan we een keer naar het sanitairgebouw voor een kleine boodschap. Tot onze verbazing zitten onze Poolse buren om vier uur nog gezellig te borrelen. Het aantal lege flessen om hun heen is indrukwekkend. Ze fluisteren met elkaar, zijn niemand tot last. Kijk, zo kan het dus ook. De mannen hebben de volgende ochtend zelfs nog fut om met brede lach de rubberboot van onze dochters op te blazen.
In de loop van de morgen gaan wij inschrijven bij de receptie. Ze weten dat wij de vorige dag zijn aangekomen. Naar legitimatie wordt niet gevraagd. Wel hoe lang we willen blijven. Dat weten we op dat moment nog niet. Betaal maar als je weggaat, zegt de vrouw. Nou nou, we hebben hun hele vertrouwen gekregen. Mooi gevoel, want je kent elkaar niet. Het voelt hier allemaal zo vrijblijvend. Dat past uitstekend bij een ontspannen vakantie.
Het sanitair is schoon. Een uur per dag is het hoofdgebouw dicht wegens poetswerkzaamheden. Dan kan je in het andere gebouw terecht. Dat ligt naast het restaurant en de kampwinkel.
De douches en wc’s zijn tot boven aan toe betegeld. Helemaal ingericht op makkelijk schoonhouden. Alles wordt keer op keer spic & span schoongemaakt. Helemaal top. Douchen kost een halve euro. Een wasmachine laten draaien €2,50 en de droger gaat voor €0,50 aan de gang. .

We hadden op een gegeven moment best wel noodzaak tot het vinden van een camping, anders konden we beter naar huis gaan. Helaas zou daarmee gelijk een einde aan het zomerkamperen komen. Gelukkig had Adam plek, al was die best krap. Het was er zelfs leuker dan verwacht, een week op deze camping. Wij hopen dat een ander het ook zo ervaart.
Bijlagen
P1080385.JPG
IMG_5788.JPG
IMG_5776.JPG
Leuk kamperen, kun je ook aan anderen leren.
Gebruikers-avatar
jkmm
 
Berichten: 214
Geregistreerd: 28 Mei 2012, 22:37
Woonplaats: Bollenstreek

Re: camping Adam in Bühl, Duitsland

Berichtdoor jkmm » 06 Nov 2017, 20:52

Publieks-trekker van deze camping is het heerlijke water. Dat mag niet bij de foto's ontbreken.
Bijlagen
P1080420.JPG
P1080400.JPG
IMG_5806.JPG
Leuk kamperen, kun je ook aan anderen leren.
Gebruikers-avatar
jkmm
 
Berichten: 214
Geregistreerd: 28 Mei 2012, 22:37
Woonplaats: Bollenstreek


Terug naar Campings buitenland

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron