Camping Sandbank aan de Titisee, Duitsland

Verhalen en tips over buitenlandse campings

Camping Sandbank aan de Titisee, Duitsland

Berichtdoor jkmm » 11 Sep 2016, 07:55

Na een week in Frankrijk doorgebracht te hebben, naar Duitsland gereisd, overnachten we in een hotel niet heel ver van Freiburg. We zoeken op internet een leuke camping in deze streek, want het weer is hier in de omgeving op dat moment prima. Met ondersteuning van de wifi in het hotel moet dat lukken. We bellen een paar campings af, die volgens recensies zeer goed zijn. Mmm. Dat wordt moeilijk. Ze zijn allemaal vol. Camping Sandbank aan de Titisee heeft nog plek. 10 stuks zelfs. Bespreken is niet mogelijk. We gaan er dus meteen heen. Dit leidt over een prachtige route naar de plek. De hele omgeving is dik in orde, lijkt voorbeeld te hebben gestaan voor het assortiment van de mooiste modelspoorbanen in het gamma van de beste Duitse fabrikanten. Alles klopt, het groen is groen en de bergen zijn indrukwekkend. Het ziet er zuiver uit. Steil omhoog en omlaag, af en toe een zelfs krappe haarspeldbocht.
Nog één (alweer!) fraai dorp te gaan, dan zijn we op de terrassencamping. Die is reeds te zien aan de overkant van het eveneens prachtige meer. Dat belooft veel goeds. Bij de receptie worden we door een heftig herkauwende dame van info voorzien. Zoek maar wat uit en kom dan zeggen welke plek je wil, luidt haar opdracht. Goed, je kan met goede wil bovenop de bovenste plekken komen met de auto. Aanwezigen bewijzen dat het mogelijk is. Wij vinden de paden en de plekken bijna allemaal nogal aan de krappe kant. De meeste van de beschikbare plaatsen zijn bezaaid met scherp grind, dat keuren we af als ondergrond voor de tent. Op het hoogste gedeelte is wel een geschikte plek waar de 350 kan staan. Je staat er echter compleet geïsoleerd van de rest van de kampeerders. Het sanitairgebouw staat centraal op de camping. Vanaf daar moet je dan vier verdiepingen af of op voor een toiletbezoek. Vooral voor de kinderen vinden wij dit niks. Na een kwartier zijn we terug bij de receptie. Waar gaan jullie staan? vraagt ze. Wij vertellen dat we het niet alles vinden voor onze tent, eigenlijk te krap bemeten.
Ga lekker ergens anders zoeken!!, zegt ze verontwaardigd. Nou, wij zijn hier klaar en vertrekken meteen. Jammer van de mindere plekken, het was in de nabije omgeving echt ontzettend mooi.

Later staan we op een andere camping en spreken Hollanders die twee overnachtingen op camping Sandbank hebben gedaan. Ze zijn ‘s nachts krom getrokken van de kou. Nachttemperatuur in augustus was 4 graden. Hun jongens wilden zwemmen, maar het water in het meer was veel te koud. Inderdaad, de omgeving was mooi maar de camping vonden ze erg matig. Op de kou had je je kunnen kleden, maar hebben we er toch geen goed gevoel bij gehad.
Bijlagen
Sandbank camping.jpg
Leuk kamperen, kun je ook aan anderen leren.
Gebruikers-avatar
jkmm
 
Berichten: 214
Geregistreerd: 28 Mei 2012, 22:37
Woonplaats: Bollenstreek

Terug naar Campings buitenland

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron