Norcenni Girasole Club, Italië

Verhalen en tips over buitenlandse campings

Norcenni Girasole Club, Italië

Berichtdoor jkmm » 12 Mei 2016, 15:27

Norcenni Girasole Club is de naam van de camping in Figline valdarno.

Waar te kamperen in de meivakantie? Het weer is soms uitstekend, soms waardeloos. Nederland valt dan af. Te wisselvallig. In Italië is het redelijk tot goed weer. De nachten blijven koud. We kiezen voor een stacaravan die eenvoudig te verwarmen is, mocht de buitentemperatuur niet behaaglijk genoeg zijn. Ja ja, arme Karstentent. Die blijft eenzaam thuis.

Deze camping is niet naast de deur. Een kleine 1500 kilometer wordt afgelegd om de vakantie van een week te kunnen ervaren. De reis, toch een deel van de vakantie, verloopt voorspoedig. In Zuid Duitsland is te zien dat de kou nog niet uit de lucht is. Langs de vluchtstrook ligt hier en daar nog sneeuw. De toppen van de Oostenrijkse bergen zijn veelvuldig spierwit. In de auto gaat de kachel aan.
Megacamping Norcenni Girasole Club ligt ergens tussen de Toscaanse heuvels. Die heuvels zijn hoog. Wij als Nederlanders zullen dit met gemak “bergen” noemen. Net als de benaming Megacamping. Ze hebben 1061 plaatsen op deze 5 sterrencamping. De oppervlakte beslaat die van een dorpje. Veel stacaravans en gelijksoortige vakantiewoningen van gecoate metaalplaat. Voorzien van airco, want in de zomer doet de zon een poging de dakpannen om te krullen van de hitte. Op een enkele plek luxe lodge-tenten. Je hoeft niet eens van de camping af om een leuke vakantie te beleven. Er is van alles te doen. Elke dag kinderdisco. Die twee van ons hebben er geen belangstelling voor, andere jonge vakantiegangers wel want het animo was reuze groot. Winkelen, lekker op een terras zitten. Uit eten in een prima restaurant of pizza afhalen die voor je neus gebakken wordt. Prachtige zwembaden met spannende glijbanen. Tennisbanen. Markt op het plein, zondagavond. Wijnproeverij. Rondrijden in een treintje op banden over het terrein. IJsje halen in de uitstekende salon, waar blits gekapte- en geklede mannen je zo rap mogelijk aan het lekkers helpen.
De smaak van hun koude producten was uitstekend. Minstens net zo goed als bij wereldranglijstverdediger Dondoli in San Gimignano. Dit is een beroemde ijssalon in een oud stadje, waar vroeger de rijkaards torens liet neerzetten als statussymbool. Hoe meer geld, hoe hoger de toren. Het stadje is een historische trekpleister. Net als Siena, Volterra, Lucca en Firenze. Pisa doet mee in dit rijtje. Wie kent de scheve toren nou niet? Al deze antieke steden zijn goed vanaf de camping bereikbaar, hetzij via openbaar vervoer, of met de auto. Het is heerlijk rijden met de auto. Ontspannen over een tolweg of met enige inspanning over de slingerende bergweggetjes waarbij de remmen en de banden regelmatig op de proef worden gesteld. Véél schakelen en veel stuurwerk om behouden aan te komen op de plek van bestemming. Erger of verbaas je niet over de Italiaanse verkeersregels. De mensen lijken gewoon maar wat te doen op de weg. Wegpiraterij van de bovenste plank. Meestal loopt dit goed af. Ten hoogste wat parkeerschade en daar doet men niet moeilijk over! Intens zoeken naar een vrije parkeerplaats. En daarna slenteren door een drukke stad, aantrekkelijke geuren opsnuivend van de openstaande keukens en espressobarretjes. Souvenirwinkeltjes lijken aan elkaar geregen. Wijn- en kaasliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Helling op, helling af. Je kuiten laten zich ’s avonds uit over de fikse wandelingen op het hellend vlak.

De streek is nu op zijn mooist. Alle natuur is nog fris groen. Regenbuien brengen in sommige gevallen voordelen met zich mee. ’s Morgens doet een koekoek zijn best, om van zich te laten horen. Dat is eens wat anders dan een klok aan de wand. Sierlijke vogeltjes bewegen zich over de camping, die voor de leek van onbekende soort zijn. Een kerkuil komt ’s avonds uit een oude gevel tevoorschijn. Ook niet iets wat we dagelijks zien. Haar drie pluizige kinderen wachten op het randje tot moeders met een maaltijd terugkeert.

Is alles zo rooskleurig op deze Toscaanse camping? Neeee!! Wie voor de wifi komt, zal teleurgesteld zijn. Oké, het is een gratis service. Maar vet onder de maat.
Om samen te vatten, we zijn nu voor de tweede keer in die streek en het bevalt ons prima. De camping krijgt een dikke voldoende. Het is er schoon, geordend en georganiseerd. Wie zich niks aantrekt van een enigszins Nederlandse overheersing van campinggasten, zal hier een uitstekende vakantie bij de mooie herinneringen kunnen stoppen.
Bijlagen
IMG_4486 kinderdisco.JPG
IMG_4252 uitzicht.jpg
IMG_4255 stacaravans.jpg
Laatst gewijzigd door jkmm op 11 Nov 2017, 10:51, in totaal 1 keer gewijzigd.
Leuk kamperen, kun je ook aan anderen leren.
Gebruikers-avatar
jkmm
 
Berichten: 214
Geregistreerd: 28 Mei 2012, 22:37
Woonplaats: Bollenstreek

Re: Norcenni Girasole Club

Berichtdoor jkmm » 15 Nov 2016, 03:33

Op Club Norcenni zijn een beperkte hoeveelheid plekken waar men met eigen kampeermiddel kan staan. Wij zagen een aantal mooie plekjes. Wel in de gaten houden of je onder een naaldboom staat waar hars af komt of dat je een plek hebt met scherp grind als bodembedekking.
Bijlagen
IMG_4326 tentplek.JPG
IMG_4310 kampeerplaatsen.JPG
IMG_4308 kampeerplekken.jpg
Leuk kamperen, kun je ook aan anderen leren.
Gebruikers-avatar
jkmm
 
Berichten: 214
Geregistreerd: 28 Mei 2012, 22:37
Woonplaats: Bollenstreek


Terug naar Campings buitenland

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron