Camping L'ile de Chambod

Verhalen en tips over buitenlandse campings

Camping L'ile de Chambod

Berichtdoor jkmm » 27 Okt 2012, 22:39

_DSC1112.JPG
Het weer kon nog zomerachtiger worden als je iets meer naar het zuiden van Frankrijk ging. We vertrokken dus van La Grappe d'Or en belanden op een camping tussen twee bergen, vlakbij een rivier de Ain. Dit gebied ligt ter hoogte van Genève.
Vanaf de toegangsweg ziet de camping er al aantrekkelijk uit, tenminste, dat vinden wij. De campingeigenaar spreekt uitsluitend frans. Zijn vrouw doet er drie talen bij.
Op die manier komen we er wel uit.
Met een plattegrondje in de hand mogen we een plek uitzoeken op het laatste veld vanaf de receptie. Dat was de plek die we vanaf de weg zagen. Het is een veld met ruime plaatsen echter zonder aan sluiting van elektra. Dat maakt niet uit. We doen alles op gas. Het is een echt tentenveld. Eigenlijk bepaald dit de sfeer voor "tenters" onderling. Het is er heel gemoedelijk. Een week later was alles vol. Veel nederlanders hadden deze camping ook weten te vinden.
De caravans staan wat verderop. Het is toch een tweedeling van de camping.
Jeminee, wat was het er 's middags heet. Verkoeling was er in het eenvoudige zwembad. Of onder de boom naast je tent. In de drukste weken deed een tweetalig sprekend meisje de animatie.
's avonds kon het soms behoorlijk fris zijn als de zon achter de berg verdween. Mooi vonden wij de roofvogels die talrijk boven de velden naast de camping vlogen. Het was half juli net hooitijd en als de boer het gedroogde gras kwam keren begonnen ze de muizenjacht. Andere (grappige) beesten waren de sprinkhanen. Beige, groen en gifgroen van kleur zaten ze op de scheidingslijn tussen camping en boerenland.
De camping krijgt een goede waardering. Het sanitair werd twee maal daags tiptop gepoetst, je kon lekker eten in de bistro bij de receptie. De prijzen waren aangenaam.
Vlakbij, op zo een 500m van de camping was een afgebakend stukje strand. Tegen betaling te betreden. Vooral mensen met kleine kinderen maken er gebruik van. Daarnaast een heerlijke pizzeria. Met franse, chaotische toestanden. Wat wil je met één kok en één ober terwijl er 60 hongerlappen aan tafel zitten. Toch was het leuk en lekker.
Ook de wijde omgeving was prachtig. Bezoek eens de grotten van Cerdon.
Wij zouden de haringen van onze Karstentent nog wel eens een keertje in de grond van L'ile de Chambod willen slaan.
Bijlagen
P1020794.JPG
_DSC1121.JPG
Leuk kamperen, kun je ook aan anderen leren.
Gebruikers-avatar
jkmm
 
Berichten: 214
Geregistreerd: 28 Mei 2012, 22:37
Woonplaats: Bollenstreek

Terug naar Campings buitenland

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron