Karsten Tunneltent

Verhalen en vragen over de Karsten kampeertent

Karsten Tunneltent

Berichtdoor Lammert » 02 Sep 2014, 11:39

Ik lees nog nergens iets over de nieuwe tent van Karsten, de tunneltent. Na 10 jaar pomptent zijn we dit jaar overgegaan op de tunneltent van Karsten, de 2800. Omdat we nu met beide tenten kampeerervaring hebben zijn de verschillen goed te zien. Is het opzetten van de pomptent met onze compressor met dubbele slang een eitje, het inritsen van de stokken van de tunneltent vergt wat meer nauwkeurigheid. We moesten de ritsen regelmatig terug doen omdat ze niet goed sloten. Bovendien is het sluiten van de ritsen bij een natte tent een hels karwei. Verder moet je bij het opzetten van de tent op kleinere plaatsen oppassen niemand te raken, of nog erger de auto. Groot pluspunt is echter de binnenruimte die je krijgt met een echte slaapkamer, twee slaapcabines was voor ons geen optie omdat de ruimtes dan wel erg krap werden en je ook maar op 1 manier gebruik kon maken van de slaapcabines. Ondanks het feit dat mijn hart nog steeds bij de pomptent ligt hebben we besloten door te gaan met de tunneltent en de pomptent te koop aan te bieden. Je hebt minder ruimte nodig op de camping omdat er aan de zijkanten geen afspanningspunten zijn. Bovendien kan ik met mijn 1,90 mtr lekker in en uitlopen zonder elke keer te hoeven bukken. ook was het afbreken en opruimen van de tunneltent aanzienlijk eenvoudiger dan bij de pomptent. Stokken en haringen eruit, oprollen en in zijn tas. Bovendien is het gewicht van alleen de basis tent net 24 kg zodat hij gemakkelijk in de dakkoffer gaat. Het was even wennen de omschakeling van pomptent naar tunneltent maar we hebben er zeker geen spijt van.10547655_10203269926441949_6281724919333207957_n.jpg
De nieuwe tent in gebruik
Lammert
 
Berichten: 2
Geregistreerd: 02 Sep 2014, 11:19

Re: Karsten Tunneltent

Berichtdoor Karsten Tenten B.V. » 04 Sep 2014, 16:21

Beste Lammert,

Zo te zien had je het onderwerp over de Karsten Tunneltent al gevonden.

Goed om te horen dat de tent jullie bevalt! Wel vervelend dat de rits niet helemaal goed functioneert. Het is verstandig om de rits pas dicht te ritsen wanneer de stok goed op zijn plaatst staat (tegen de tent) en wanneer de stelpootjes nog niet zijn gesteld. Wanneer het probleem zich blijft voordoen is het verstandig om even contact op te nemen met de winkel.

Het is inderdaad lastig om de tent op te zetten wanneer deze nat is. Het katoen wordt dan heel stuk en er zit dus niet veel anders op dan wachten tot het doek iets droger is en de stokken kunnen worden ingeritst.

Veel plezier van de tent!
Gebruikers-avatar
Karsten Tenten B.V.
 
Berichten: 134
Geregistreerd: 30 Dec 2009, 16:25
Woonplaats: Zwaag

Re: Karsten Tunneltent

Berichtdoor B&S » 04 Feb 2016, 21:41

Wij hebben vorig jaar ook de tunneltent gekocht, de grote variant (3600).
We hebben er tot dusver 2x een weekend mee gekampeerd en beide keren bleek na het afbreken van de tent dat er een stok stuk was gegaan. Het "gaatje" waar het palletje in moet om de stokken in elkaar te klikken was beide keren uitgescheurd bij 1 stok. De eerste keer was ook het palletje afgebroken. Erg raar, want we hebben keurig de opzetinstructie gevolgd en de tent normaal gebruikt. We hebben de eerste keer 1 nieuwe stok gekregen van Karsten en na de 2e keer een geheel nieuwe stokkenset. We hebben hem daarna niet meer opgezet, maar gaan het komend voorjaar weer proberen. Ben benieuwd!
Buiten dit akkefietje met de tentstokken vinden wij het een zeer ruime en fijne tent. Wij hadden een De Waard Albatros, wegens gezinsuitbreiding wilden wij er eentje met 3 slaapcabines. Vooral het feit dat ie zo lekker snel staat vinden wij ideaal.
Enige nadeel tot dusver vind ik dat er aan de binnenkant geen stokken zitten. Je hebt daardoor geen mogelijk om spullen op te hangen, haakjes ed kun je nergens aan bevestigen. Moeten dus nog op zoek naar een geschikte manier om onze spullen op te bergen in de nieuwe tent.
We kijken er naar uit om hem komend jaar weer op te zetten en onze zomervakantie door te brengen in deze mooie tent!
B&S
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 03 Feb 2016, 15:36

Re: Karsten Tunneltent

Berichtdoor B&S » 10 Apr 2017, 19:56

Inmiddels heel wat fijne kampeeruurtjes achter de rug met onze Karsten Tunneltent. Sinds we de nieuwe stokken hebben gekregen, hebben we geen problemen meer gehad. Hij bevalt ons super, vooral het ruime leefgedeelte is ideaal. Wij konden bij regen zelfs met een tafel en 8 stoelen binnen zitten. We kijken er naar uit om hem weer op te zetten komend kampeerseizoen!
B&S
 
Berichten: 7
Geregistreerd: 03 Feb 2016, 15:36


Terug naar Karsten kampeertent

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron